2016. február 12., péntek

Burger Mustra #80 - Barney's American Diner, Sopron

A Barney's-ra egy soproni jóbarátom hívta fel a figyelmemet nemrégiben, úgyhogy gyorsan fel is vettem a listámra akkor, a napokban pedig már egy tesztre is sikerült sort kerítenem. Érdekességképp még megjegyezném, hogy amúgy a helynek van egy győri megfelelője is. Ha a nevéből amúgy nem lenne teljesen egyértelmű, egy ízig-vérig amcsi típusú egységről beszélünk, amit a belső kialakítás remekül megtámogat.


Gyors étlapszemlét követően az egyik legdurvább darabra, a Redneck Burgerre (1490.-) mentünk rá, ami cirka 20 perccel később el is készült. Szimpatikus kis kosárkában pihent a hambi, ami a következőkből állt a leírás szerint: 18 dekás húspogácsa, jégsaláta, uborka, hagyma, paradicsom, szósz, dupla bacon, omlett, grillezett hagyma, potato wedges, BBQ szósz. Ezt még végigolvasni is kihívás, és ránézésre is elég bizalomgerjesztőnek tűnt az elég jól megpakolt összeállítás. Amúgy az étlapon található hambik túlnyomó többségét 1080 forintért kínálják, a választottamnál pedig már csak egy durvább egyed van, a hely névadó menüje.



A tetejét leemelve megnyugodtam, hogy szerencsére nem borult meg a BBQ szószos vödör, ettől mindig félek, viszont az a pár szem krumpli inkább viccesnek tűnt számomra picit, mint igazán indokoltnak, valamint az én ízlésvilágomnak jobban tetszett volna ha pirosabbra van pirítva a bacon, mert ez így szinte nyersnek tűnt. A zsemle ránézésre és első harapásra is korrektnek tűnt, viszont sajnos képtelen volt egyben maradni, nagyon hamar szétesett az egész. Főleg egy ilyen erőteljesebb összeállításhoz mindenképp szükség lenne valami komolyabb textúrájú, stabilabb bucira. A hús eléggé a határon táncolt, már ami a túlsütést illeti, még épp sikerült véget vetni a folyamatnak, mielőtt teljesen kiszáradt volna szegény. Viszont kárpótlásul nagyon jó érzéssel lett fűszerezve, nagyon jól uralja az ízvilágot, nekem nagyon tetszett. Kezdeti félelmemmel ellentétben azt kell mondanom, hogy a bacon is nagyon jól működött, és az omlett is adott egy kis különleges pluszt az egészhez, miközben nagyon szimpatikus módon nyúlt a sajt.




Az étlapon szereplő 25 hamburgeren kívül egyébként természetesen különféle köretek, édességként amerikai palacsinta, shake-ek, spéci szószok is helyet kaptak, a hűtőben a hely szelleméhez szorosan igazodó üdítőválaszték figyel, a kiszolgáló pult mellett pedig különböző szószok foglalnak helyet, amikből szabadon adagolhat mindenki kedvére. Összességében tehát az élmény maga korrektnek volt nevezhető, még ha nem is életem hamburgerével kerültem szembe, de azért az adagra és a kellemes ízvilágra még így sem lehetett panasz.

1 megjegyzés:

  1. Hátttt mi voltunk a győri amerikai dinerbe...,kiprobáltuk:szombati napon voltunk este 7 óra után kongot az ürességtől pedig a fiatalok ilyenkor indulnak meg az éjszakába,később értettem meg miért az árak még a mcdonaldson is túltesznek sajnos pedig semmivel nem különlegesség,a gyerekeink meg mi pedig majd megfuladtunk az étterembe terjedő füstöl és kaja szagtól,ez nagyon zavaró volt a magas árak mellett,alig vártuk hogy innent elmennyünk.

    VálaszTörlés