2013. március 17., vasárnap

Citromos-rozmaringos csirkemell

Jó akciós volt a csirkemell, így be is vásároltam belőle, rövid gondolkodást követően pedig hamar ki is találtam, hogy ezúttal hogyan készítsem el, amihez nagyon nem is kellett külön bevásárlást intézni, csupán egy kiló krumplit kellett még vennem a körethez.


A krumplikat félbevágtam és még azokat is negyedeltem, majd így sorakoztattam fel őket egy tepsiben. Vegetával, borssal, rozmaringgal megszórtam, majd egy kis olívaolajjal megöntöztem őket és irány a sütő 180 fokon! A két nagy csirkemellet csak annyira vágtam fel, hogy ne legyenek túl vastagok, így is két körben kellett sütnöm a serpenyőmben. A sütés közepette vegetát, borsot, fokhagymagranulátumot és rozmaringot szórtam mindkét oldalára, valamint citromot is facsartam rá. Szép, aranybarnára sütöttem mindkét oldalát. A majorannától és a citromtól nagyon finom, üdítően friss íze lett, a krumplit pedig továbbra is nagyon szeretem héjában sütve tepsiben, még ha most előtte fel is daraboltam. Igazán könnyű, tavaszias kis fogás ez.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése