2015. március 13., péntek

Gyros mustra Miskolcon!

Kaptam egy nagyon jó miskolci hamburgerező tippet (Bitang Joe), viszont sajnos nem sikerült úgy alakítani a dolgokat, hogy nyitási időben meglátogathassam azt, így egy jó kis koncertet követően a központban kóborolva végül a Kazinczy utcában három (!) közvetlenül egymás mellett elhelyezkedő gyros egységnél tettük le a voksunkat. Nem igazán szoktam egyébként gyrost enni, csak ha már tényleg nincs semmi más választásom, így nem különösebben magas elvárásokkal álltam a dolog elé.


A birka elvet követve elsőként oda mentünk be ahol a legtöbben voltak (a többiben mondjuk egy darab ember se volt), név szerint a Szindibad Gyros Büfébe. Szimpatikus kis kuckó, szimpatikus bácsival. Kértünk a gyrosba mindent, ahogy az kell. A hús csirke volt, az összeállítás bőséges és finom. A különlegességet a currys szósz adta, ami csípett is rendesen, ráadásul a pita jó rendesen meg volt tömve, igazából nagyon jól vizsgázott az egész. Ráadásul tök jó baklava választék is található a helyen, így nem tudtam ellenállni a túrósnak (200 Ft), amit a legnagyobb megelégedettség közepette faltam be.
Egy elég fura ötlettől vezérelve kitaláltuk, hogy teszteljünk le még egyet és végül az első helység nyert, aminek nem igazán volt neve. Itt is szimpi volt minden, szintén csirkehús, szintén pitába halmozva az alapanyagokat, szintén 650 forintért. Itt annyi volt a különbség, hogy a csípősség egy picit késleltetve, alattomosan, de megérkezett. Valamint a szósz ez esetben kaporral volt megbolondítva. Összességében ez is elnyerte tetszésünket, így két igazán remek gyros élménnyel gazdagodtunk egy este alatt. Ha legközelebb Miskolcon járok, történjék bármi, egész biztosan rámegyek az ajánlott burgerezőre is!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése