2015. október 21., szerda

Gombás-tejszínes-sajtos penne

A múltkori gombás karfiolpörkölthöz pont kétszer annyi gombát vettem, mint amire szükségem volt, így aztán kapóra jött a "maradék", amikor nagyon gyorsan kellett összedobnom valamit. Nem bonyolítottam túl a dolgot, de a végeredmény valahogy mégis minden előzetes várakozásomat felülmúlta...


Kezdésként felkockáztam a gombákat (50dkg), egy kis olívaolajon megpirítottam folyamatos kevergetés mellett (3 perc), majd felöntöttem 2dl tejszínnel, sóztam, borsoztam. Belereszeltem 2 gerezd fokhagymát, megszórtam egy púpos teáskanál kakukkfűvel, majd hozzádobtam 20dkg reszelt füstölt sajtot is, jól elkevertem az egészet, majd csökkentett hőfokon kb. 8 percig rotyogtattam. Közben kifőztem egy csomag (500g) penne tésztát is, amit aztán a sajtos-tejszínes-gombás alapommal jó alaposan összekutyultam. Tálalásnál apróra vágott friss petrezselyemmel még megszórtam.



Mit is mondhatnék. Imádom a tésztát, a sajtot és a gombát is. Ezek együtt tejszínnel megfejelve pedig egy elképesztően finom egytálételt alkot. Azt hiszem így kell rendkívül gyorsan, egyszerűen nagyon finomat főzni! :) (4 adag)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése