2015. augusztus 14., péntek

Burger Mustra #50 - Bamba Marha, Budapest

Szinte hihetetlen, hogy még mindig nyílnak újabb és újabb burgerezők a fővárosban, így az újonnan induló egységeknek rendesen fel van adva lecke, hiszen mindenképpen kell valami plusz, amivel meg lehet győzni a kedves vendéget, hogy pont oda térjenek be. Az alig két hete nyílt Bamba Marha legfőbb húzóerejét még bárminemű étlapszemle vagy kóstolás nélkül is egyrészt az egészen kiváló lokáció (Andrássy út - Nagykörút sarka), valamint az étlap összeállításáért felelős személy, Jancsa Jani biztosítja, akit ugye már mindenki jól ismerhet a Burger Blogról. Jani invitálásának eleget téve Marci (Mit ettem ma) komámmal közösen vágtunk neki a hely és az ételek bevizsgálásának.

Mivel még nagyon friss a hely, így nyilván a belső dizájn még nem teljesen végleges, de ettől függetlenül is szimpatikus. Az ételek készültét akár nyomon is lehet követni, vagy kint is lehet várakozni, mi az utóbbi mellett döntöttünk, miközben az igen dicséretes kézműves sörválasztékot kóstolgattuk. Az étlapon 10 különböző burger is található, a 6 marhahúsos mellett találunk vega, mangalica, kacsa és csirkehúsos burgert is, ráadásul ez utóbbit rendkívül kedvező áron, 990 forintért lehet befalni. Mi a névadó Bamba Marha Burgerre és a Big Kahuna Burgerre vetettük rá magunkat, hasábburgonyával, káposztasalátával, valamint mind az öt háziszószt kipróbálva.



A krumpli ugyan mirelit, de abszolút csúcskategória, hibátlan termék. Ráadásul kapott egy kis finom fűszerezést is. A szószok közül az abszolút győztesnek a füstös chipotle majonézt hoznám ki, ami egyébként egy igencsak erős cucc, de mégis finom. Szorosan mögötte végzett az uborkás-wasabis majonéz és a korianderes-lime majonéz is, mindkettő igazán remek társa volt a krumplinak. A kávés bbq szósz és a gránátalmás ketchup szósz is rendben volt, de akkora katarzist nem okozott mint a másik három.


Na nézzük akkor burgereket is végre! Elsőként a Big Kahunával kezdtem, mivel nekem már előzetesen is ez ragadta meg leginkább a fantáziámat. A házi zsemle nagyon rendben volt, kicsit az édeskésebb vonalat képviseli, és a 14 dekás húspogácsa is jól működött, bár nekem egy picit túlzottan naturális ízvilágú volt, egy kis borsot mondjuk elbírt volna mindenképp. Viszont a grillezett ananásszal együtt egészen csodás párost alkotott és a teriyaki szósz is kiváló elemének bizonyult az összeállításnak. A bacon talán egy kicsit több pirítást elbírt volna, de az igazat megvallva mindettől függetlenül az összeállítás még így is nagyon nyerő volt a számomra. Az étlapot végignézve ez a burger az abszolút zászlóvivő.



A Bamba Marha burger ehhez képest egy picit talán kevésbé volt harsány, aminek mondjuk pont ellentmond a grillparadicsom rendkívül erőteljes jelenléte az ízvilágban, ami megint csak nagyon pozitív. Egyébként még parmezán sajt, grill gomba és umami ketchup került a burgerbe. A két burgert és a krumplit is befelezve igencsak jóllaktunk mind a ketten. Nálam a Big Kahuna lett az abszolút nyertes, de majd később szívesen bekóstolnám a mangalica vagy a kacsa burgert is. Ráadásul Jani tervei között szerepel egy-egy idényburgert is bevetni időnként, amire szintén nagyon kíváncsi leszek majd.  A káposztasaláta is nagyon rendben volt, ráadásul igen emberes adagot kap az ember 350 forintért. Egyébként érdemes menüben kérni a hambit hiszen akkor 690 forint pluszból meg lehet úszni a krumpli+szósz+almafröccs triót.



Összességében tehát szimpatikus hely a Bamba Marha szimpatikus étlappal és italokkal. A burgerválaszték teljesen rendben van, a Big Kahunát pedig tényleg csak ajánlani tudom mindenkinek és a szószok is igazán emlékezetesre sikeredtek. Hajrá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése