2015. június 25., csütörtök

Sörös-mustáros-hagymás karaj

Ez a recept is már egy jó ideje be volt tárazva és mivel pont időszűkében voltam, így most pont el is érkezett az ideje, hogy elkészítsem. Kevés alapanyagból és gyorsan elkészíthető ez az egyébként egész laktató kis finomság.


Kezdésként felolvasztottam egy evőkanálnyi sült zsírt, amire aztán rádobtam az előzetesen csíkokra vágott sertéskarajt (60 dkg), fehéredésig pirítottam magas hőfokon kb. 3 percig, közben sóztam, borsoztam. Felöntöttem fél liter sörrel majd közepes hőfokon kb. 40 perc alatt puhára főztem. Nekem elég sok sör megmaradt, így azt kénytelen voltam a végén leönteni róla.


Közben elkészítettem a hagymás alapot is egy másik edényben. Előzetesen négybe vágtam 50 dkg vöröshagymát, majd elemeire bontottam szépen. Aki nem szereti a nagy bunkó hagymadarabokat, az nyugodtan vágja több részre, én most beéreztem, hogy jó nagyra hagyom inkább. Itt is egy evőkanálnyi sült sertés zsír olvasztásával indítottam, majd jöhetett a hagyma, amit megint csak sóztam és borsoztam. Néhány perc után felöntöttem 1dl vízzel majd negyed órán át kevertem, kavartam és még egy picit roppanósra hagytam. Hozzáadtam 2 evőkanál mustárt, elkevertem, majd összeborítottam a hússal és jó alaposan összekevertem.

Kifőztem egy zacskó rizst, majd azt is hozzáadtam még a hagymás húsomhoz. Nem született egy egetrengető gasztronómiai csoda, de még így is egy ízletes, pikáns és laktató eledel készült. (4 adag)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése