2015. május 9., szombat

Burger Mustra #45 - Dallas Étterem, Budapest

A Dallas étteremmel kapcsolatban már egy ideje képben vagyok, de végül egy Bónusz Brigádos ajánlat adta meg a végső lökést, hogy ellátogassak az óbudai Southfork Ranch-re, ami egyébként egy kisebbfajta minivárosrésznek is nevezhető, mivel a 'rancs kapuin belül egy autóműhely, egy benzinkút és maga az étterem is helyet foglal az elég nagy alapterületen.

Az étteremhez közelebb érve realizáltam, hogy van nagyon szimpi kiülős, valamint félig kinti félig benti szintén szimpi vendégtér és egy megint csak igen tágas belső tér is. Inkább bent foglaltunk helyet, ahol rögtön szembesültünk is az első nagyon nagy pozitívummal, a jópofa tálkában elhelyezett héjas mogyival! Szerintem ez egy baromi kedves gesztus.




Beleolvasva az oldalon található kommentekbe állítólag tényleg hitelesen hozzák az Amerika feelinget, amit mondjuk ez a filmekben sokszor látott mogyi dolog is alátámaszt. Mondjuk nagyon nem kell messzire menni, hiszen Angliában a töpörtyű hódít a kocsmákban, de itthon is egyre több helyen pakolni ki valami kis ropogtatnivalót az iszogatás mellé. Ugyan a bónuszhoz járt üdítő is, nem hagyhattam ki a helyi sört, amiből be is kértem egy korsóval (600.-) és igazából egy teljesen korrekt minőség, a mogyival együtt pedig elég hamar el is kezdtem telítődni, haha. Mondjuk sokat nem kellett várni, valamivel több, mint 10 perccel a rendelés leadását követően meg is érkezett a burger.


Nagy meglepetés nem ért, hiszen előzetesen elég alaposan kiveséztem a kínálatot. Mondjuk azért a képen jobban nézett ki az összeállítás. Klasszikus édes buci, igaz, nem éppen a klasszikus formából, hiszen ez egy igencsak XL-es pufi volt. A kikandikáló hatalmas kígyóuborka szeletek ugyan olyan nagyon sok jót nem ígértek előzetesen, de beleharapva az összeállításba igazából gondot sem jelentett. A hús igen méretes, 20 dekás darab, korrekt ízvilággal, és még túlsütve se volt. A BBQ szósz is hozta a kötelezőt, bár szegény lapka sajt miatt azért a sajtburger elnevezés talán egyesekben szemöldökráncoláshoz vezethet, de igazából volt benne sajt, tehát nincs igazából alapja vitának. Túlzottan nagy ódát nem tudok zengeni a burgerről, igazából a strandos vonalat képviselte. A finoman fűszerezett krumpli egyébként szintén rendben volt. 1590 forintért így ez a menü korrektnek nevezhető, igaz az eredeti 2840 forintos összeg már talán kevésbé.

Összességében a hely szelleme eladja az egészet, illetve azért vannak itt még egyéb érdekességek az étlapon, valamint a napi menü is egész csábító volt. Szóval aki egy kicsit is különlegesebb hangulatú helyre vágyik, az mindenképp kanyarodjon el erre és ugorjon be, ha más nem néhány sörre meg egy kis mogyira, aztán ha esetleg közben komolyabb étvágy tör az emberre, aggodalomra semmi ok, bőven van miből választani. A személyzet is csillagos ötösre vizsgázott, illetve tényleg egy igazi eyecandy az egész hely dekorációja. Ja, és ha van Burger Cardod, akkor a teljes fogyasztásra kapsz a végén 10% kedvezményt! :) Szinte biztos, hogy még én is vissza fogok nézni a jövőben, hiszen hangulatban és választékban is nagyon erős a hely!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése