2015. február 24., kedd

Itt jártam: PapírTigris, Budapest

A PapírTigris egy ázsiai étterem Óbudán, az 1-es villamos végállomása mellett, így aztán egészen könnyen megközelíthető. Egy igen csábító Bónusz Brigádos ajánlat hívta fel rájuk a figyelmem, aminek értelmében féláron, 5990 Ft-ért lehetett egy egészen bőséges lakomát csapni ketten. Az étterem maga nem volt ismeretlen számomra, de eddig még nem volt szerencsém náluk enni, ezek után viszont egészen biztos vagyok benne, hogy még vissza fogok térni hozzájuk!


A Papírtigris kívülről is igen megnyerő, belülről pedig egyenesen elbűvölő. Stílusosan újságpapírral van fal tele, italként pedig első körben egy jó kis üveges Asiha került tesztelésre, ami a maga semleges kis ízvilágával ugyan nem varázsolt el, de egyébként rendben volt. Első fogásként hosszában felvágott répa- és uborkacsíkok érkeztek, hozzá pedig bőséges paradicsomos miso mártogatós. A szósz nagyon rendben volt, édeskésen pikáns, remek kezdet!

Második körben egy-egy tányér kókusztejes lazac leves érkezett, jópofa kis kanállal. Na ez a leves már maga volt a katarzis. Mind a lé, mind a hal hibátlan volt. Nehezen tudok bármi egyebet írni róla, egyszerűen tökéletes volt!

Végezetül jött a kegyelemdöfés, a 32 darabos sushi válogatás. Elsőnek a nigiriknek (lazac, nigiri, japán omlett) estünk neki, mindegyikből 2-2 darab foglalt helyet az impozáns fatányéron. Nekem a japán omlett ízlett a legjobban, de semmiféle gond nem volt a többivel se. Ezt követően a 18 maki (teriyaki lazac, csípős tonhal, uborka-pácolt retek) elfogyasztása került sorra. Természetesen itt sem volt semmi hiba, kiválóan teljesített mindegyik. Közben persze bőszen adagoltuk a wasabit, a gyömbért és a szójaszószt is, tökéletessé téve az élményt. A végére maradt a 8 db szecsuáni csirke tekercs, ami be is adta a mattot rendesen. Igazán bőséges, és ami talán még ennél is fontosabb, rendkívül finom összeállítás volt. A hely maga pedig roppant szimpatikus, hangulatos. Egyébként elég csábító napi menü is kapható a Papírtigrisben, így aztán ha nem is egy hasonló fejedelmi lakoma, de egy-egy jópofa menü erejéig biztosan visszajáró vendég leszek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése