2013. január 27., vasárnap

Szabolcsi almás máktorta

A 2011-es Magyarország Tortája, a kecskeméti barackos kölestorta után nem is volt kérdéses, hogy szinte gyermeki lelkesedéssel vártam, hogy vajon 2012-ben sikerül-e felülmúlni, vagy legalább megközelíteni az előző esztendő fejedelmi alkotását. Nos a szabolcsi almás máktorta kellően izgalmasnak hangzott ahhoz, hogy joggal bizakodjak egy újabb gasztronómia csúcspontban.


Augusztus 20-án szokás szerint a budai rakparton felállított sátrak az úgynevezett Magyar Ízek Utcáján kínálják íncsiklandozó portékáikat, általában nem túl baráti áron, ám egy kisebb kis standon azonnal megakadt a szemem. Fűszeres tökmagot árul a fiatalember, aki látva csillogó szempáromat és őszinte érdeklődésemet, kedélyesen végigkóstoltatta velem a teljes kínálatot. Volt itt fokhagymás, paprikás, libatepertős és olívás is, amik közül toronymagasan a fokhagymás győzedelmeskedett, amiből egy szép kis csomaggal be is vásároltam. Sajnos azóta sem találkoztam semmi hasonlóval sehol, ha esetleg valaki tudna a létezéséről, azt megköszönném, ha jelezné felém! ;)


Ezt követően viszont már szigorúan csak egy cél lebegett a szemem előtt, a szabolcsi almás máktorta! Szerencsére csalódnom ezúttal sem kellett, mesés ízek kavalkádja, egy igazi különlegesség ez, ismételten gratuláció jár a készítőknek! nem szívesen hasonlítanám össze a kölestortával, úgyhogy maradjunk is annyiban, hogy mindkettő mesés alkotás volt. Magyarország cukormentes tortája, az almatorta egressel sajnos nem nézett ki túl bizalomgerjesztően, úgyhogy azt inkább kihagytam, bár állítólag az is finom volt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése