2015. július 9., csütörtök

Zöldborsós-baconös tészta mentával

Még a múltkori mennyei cukkinis köretemhez vettem egy jó adag mentát, amiből azért maradt jócskán, így előbb egy remekbeszabott eperkrémlevest készítettem, majd gondoltam el kéne kicsit menni extrémebb irányba, így került sor erre az egyébként pofonegyszerű tésztaételre, ami egy régi klasszikusomon, a baconös-tejszínes sajtos tésztámon alapul.


Kezdésként szép pirosra pirítottam 25dkg kockázott bacont (10perc) majd csökkentett hőfokra kapcsoltam, felöntöttem 1dl habtejszínnel és hozzáborítottam egy konzervnyi (240g töltő tömeg) lecsöpögtetett zöldborsót is. Rottyantottam egyet az egészen, hozzáadtam 10 levélnyi aprított mentát, jól összekevertem majd félrehúztam és lefedtem.

Egész jól sikerült időzítenem, így nem sokkal később meg is főtt a tésztám (500g szélesmetélt) amivel jó alaposan összekevertem és még 20dkg reszelt füstölt sajtot is hozzáadtam és igyekeztem minél alaposabban összekutyulni. Mivel eleve nem volt túl bő az alapomnak a leve így a tészta és a sok sajt elég hamar felszívta az egészet és picit nehezebben ment a kavarás. Én viszont imádom ezeket a tésztaételeket összekavarni mindig, de persze az is opció, ha a sajtot csak a tányérra szedés után szórjuk a tészta tetejére... 



Aki pedig inkább úgy cselekszik mint én, annak javasolnék több tejszínt és/vagy némi tejföl hozzáadását már a kavarásnál, vagy esetleg utólag még a tészta tetejére.
Mindettől eltekintve a végeredményben nem lett hiba. A menta egészen különleges felhangot adott az egyébként már jól ismert és imádott baconös-tejszínes tészta ízvilágához. (4adag)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése