2014. november 1., szombat

Burger Mustra #15 [HÁZHOZSZÁLLÍTÓS KÜLÖNSZÁM]

Az alábbiakban olvasható összeállítás különlegessége, hogy ez alkalommal kizárólag házhoz rendelt burgereket teszteltem, a tapasztalatok pedig elég egyértelműen azt mutatták, hogy a házhoz szállított burger nem éppen a kifejezetten ajánlott kategória ételrendelés esetén...


Miami Burger @ Miami Pizza

Lelkesen gyűjtögetem otthon az online rendelős kajáldák szórólapjait, de kb. szökőévente egyszer, ha rendelek is valamit... Annyira nem élem a műfajt, de aztán az egyik este úgy alakult, hogy rendelésre adtuk a fejünket egy szolid vendéglátós, sörözgetős este és a szóban forgó helyre esett végül a választás. A rendelés leadását követően, 45 perc múltán jött a futár és legnagyobb meglepetésemre a kaja mellé egy ajándék literes rostos üdítő is járt! :) A kicsomagolás után egy viszonylag szemrevaló névadó burger (jégsaláta, marhahúspogácsa, paradicsom, amerikai káposztasaláta, rántott hagymakarika, cheddar sajt, ketchup, majonéz) és egy kissé az utazást megsínylő rakás krumpli fogadott. Mindez pedig 1220 forintért. Szegény krumpli kicsit másnapos érzetet keltett a megvizesedés miatt, de amúgy nem volt vele gond. A burgerrel is a legnagyobb gond az volt, hogy hidegen érkezett, egyébként viszont egy igencsak kiadós példánynak lehetett nevezni, méretes hússal, igaz elég íztelen volt szegény. Összességében tehát éhes nem maradtam, igaz, óriási ízkavalkáddal sem szembesültem, így a nagy élmény is elmaradt.


 
Bacon & Eggs Burger @ Angel Pizza

A következő választottam megint csak egy inkább pizzára szakosodott hely, ahonnan a bacon & eggs (marhahúspogácsa, bacon, tükörtojás, jégsaláta, uborka, paradicsom, ketchup, mustár) tűnt a legszimpatikusabbnak. Kiszállítási időnek 32-45 perc volt megadva, végül 1 óra 10 perc elteltével futott be az anyag. A fentebb kivesézett burgerrel szemben ez viszont legalább meleg volt, mondjuk első pillantásra a dobozt kinyitva, mintha ugyanaz lett volna az egész. A rácsos krumpli egyébként meglepően jól teljesített és a burgerbe harapva pedig elsőként az tűnt fel, hogy iszonyatosan fasírt jellegű a hús, mármint ilyen eléggé masszív, tömör, kissé túlsütött, nem az a könnyed, szaftos cucc. Egyébként az összeállítás tök rendben volt, zöldségből és a szószokból is épp annyi volt, hogy minden érződjön, a tükörtojás is rendben volt, valamint az igen bőséges bacon is jól teljesített, bár talán egy pici pirítást még elbírt volna. Összességében tehát elég kiadós volt az adag és ízügyileg ugyan nem okozott óriási katarzist az étel, viszont nem is bukott el. Korrekt ügy 1290 forintért.


 
La Burger tál @ La Pizza (Burger) Óbuda

Ezúttal nehezített pályára léptem, mivel nemzeti ünnepnapon adtam rendelésre a fejem, ami tovább csökkentette a lehetőségeket, de még így is volt miből válogatnom a a Netpincér oldalán. Így botlottam bele a La Burgerbe (ami egyébként hivatalosan La Pizza Óbuda néven működik), ami elég szimpatikus választékot pakolt étlapjára, így jó szokás szerint már rendeltem is a névadó tálat (1590.-), ami a következőkből állt:
hamburger (uborka, paradicsom, jégsaláta, hagyma, pirított hagyma, bacon, cheddar sajt, 10 dkg marhahúspogácsa, ketchup, majonézes öntet, BBQ), steakburgonya, amerikai káposztasaláta
Legnagyobb meglepetésemre, alig fél óra elteltével már kopogtatott is az ajtón az egyébként rendkívül jófej futár, így nyilvánvalóan nem ért meglepetésként az sem, hogy az étel melegen érkezett. A hambi külön, alufóliába csomagolva, míg a köret a szokásos kis műanyag tálban. Elsőként a krumplit kóstoltam, ami egy nagyon korrekt steak burgonya volt, majd az amerikai káposztasaláta következett, ami szintén rendben volt, ráadásul elég bőkezűen adagolták. Már csak a burger volt a soron, és szerencsére az sem okozott csalódást. A zsemle légiesen könnyed volt és nem esett szét atomjaira, végig jól tartotta magát. Az igen lelkiismeretesen megpakolt hambiból pedig csak úgy áradtak a különböző ízek. Érződött a bacon is, a zöldségek frissek voltak és jó érzékkel adagolva és a hús is teljesen korrekt ízvilággal és állaggal volt megáldva. Összességében tehát nem érheti rossz szó a burgerüket, egy igen kellemes meglepetésben volt részem!


 
Bobburger @ Bob Pizza Restaurant

Ez alkalommal a belvárosba rendeltem, így megnőtt a lehetőségek száma, igaz, keresgéléssel nem töltöttem az időt, hiszen már viszonylag régebb óta szemeztem ezzel a Dob utcai székhelyű hellyel. Érdekes módon, pár napja mintha még több minden szerepelt volna a burgerek között, hiszen most perpill csak a Bobburger és ennek a dupla változata található meg. Lehet, hogy én keverem egy másik hellyel, bár kissé értetlenkedve néztem a számlához csapott szórólapon szereplő kínálat láttán, amin megint csak több burger volt feltüntetve. Na mindegy. Igazából a névadó burger összeállításban hozza a kötelezőt: húspogácsa, bacon, sajt és zöldségek. Mindehhez pedig még sültkrumpli is jár 1099 Ft-os áron. Meglepő módon, alig több mint fél óra elteltével már meg is érkezett a futár és ennek megfelelően minden még kellően meleg is volt. A krumpli mondjuk nagyon alap, fagyós sültkrumpli sajna, a zsemle viszont meglepően korrekt. Az összeállítás is tartogat némi meglepetést, hiszen a ketchup/mustár kombó és a bacon is a zsemle aljára került, és ezen foglalt helyet a kissé pikáns, korrekt húspogácsa. Érdekes módon viszont a zöldségek valahogy nem igazán működtek. Tehát egy korrekt közepes élményt nyújtott az étel, viszont a gyorsaság és az ár mindenképp dicséretes.


 
Sajtos baconös hamburger @ Trófea Grill Étterem

A Trófea már régi jó ismerősömnek számít. Persze nem járok hozzájuk enni minden héten de azért egy párszor megfordultam már egyik-másik egységükben és mindig nagyon pozitív élményekkel és majd felrobbanó pocakkal távoztam. Így aztán érthető módon felcsillant a szemem, amikor ismételten a netpincért böngészve láttam, hogy van burgerük is házhozszállításra. Több se kellett nekem és már kattintottam is a sajtos baconösre (marhahúspogácsa, bacon, cheddar sajt, kígyóuborka, jégsaláta, pirított hagyma, paradicsom, majonéz, ketchup, mustár) és vártam a csodát. Rekord idő alatt, már 26 perc elteltével érkezett is a futár egy nagyon szimpatikus kis csomaggal. A karton dobozban egy szokásos kis dobozban a burger kapott helyett, mellette pedig egy kis csomagban a sültkrumpli. Első sokként azzal kellett szembesülnöm, hogy minden jéghideg volt... hmmm... Plusz a krumpli ugye a sztenderd mirelit és eléggé picinyke adag. A burger elég méretes volt, a zsemle pedig inkább az ilyen tömörebb fajtából való, nem is igazán nyerte el a tetszésemet. Ugyanakkor ami a két kenyérdarab között foglalt helyet, az tényleg nagyon rendben volt. Igaz a hús kissé túlsütött, száraz, viszont a rengeteg bacon sokat emelt az élményen. Mondjuk 1690-ért ez az egész bőven túlárazott dolognak számít, úgyhogy ezzel úgy gondolom, egy jó időre fel is hagyok a hambirendelésekkel, kísérletezgetésekkel, mert eddigi tapasztalataim alapján ebben a kategóriában az Attaboy! a magasan győztes versenyző, úgyhogy nem nagyon látom értelmét további vakrendeléseknek, főleg, hogy azt már fentebb is részleteztem, hogy amúgy sem vagyok a műfaj nagy szerelmese.


Burger Mustra #1 [Magic Burger, Retro Amerika Étterem (Pécs), ...]
Burger Mustra #2 [Zöld Pardon, Kaja.hu, ...]
Burger Mustra #3 [Bodega, Burger House, Belfrit, ...]
Burger Mustra #4 [W35, Kandalló, Bajor Söröző] 
Burger Mustra #5 [Pig37, Burger House, Attaboy!, Roni]
Burger Mustra #6 [Véndiófa, Rendelő, Hamburger Bár, Speed] 
Burger Mustra #7 [Bubba's Water Grill, Fanni Büfé, Monkey's Cafe & Bar, Kandalló Kézműves Pub] 
Burger Mustra #8 [Kertem, BRGR, Nautilus Hajósbár]
Burger Mustra #9 [Sárospatak & Békéscsaba] 
Burger Mustra #10[Spíler, Rézangyal, Zing, Pizza Korzó - Szentendre]  
Burger Mustra #11 [Római-part I.]  
Burger Mustra #12 [Római-part II.]  
Burger Mustra #13 [Black Cab, McDonalds, Fat Cat]  
Burger Mustra #14 [Jaleno Bar - Szeged, South Burger Balkan Grill - Bp, stb.]  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése