2013. szeptember 4., szerda

Bazsalikomos paradicsomleves

Elég régen főztem már levest, és mivel brutálisan olcsó a paradicsom (már ahol, persze :D), ráadásul még szép is volt, elhatároztam, hogy csinálok egy jó kis paradicsomlevest, persze egy kis extrával megfejelve... :)


Kezdésként egy jó nagy öklömnyi méretű apróra vágott vöröshagymát dinszteltem meg 3 gerezd apróra vágott fokhagymával, amit a szokásos módon fűszereztem (bors, vegeta, 1-1 kávéskanál édes/erős pirospaprika). Amikor kész a hagymával, akkor rádobtam két közepes méretű felkockázott krumplit és még pár percig együtt sütögettem, majd jöhetett a 8 jól megtermett (cirka 1 kiló) felkockázott paradicsom, egy kis újrafűszerezés és 1 liter vízzel történő felöntés. Előzetesen beleolvastam 1-2 paradicsomleves receptbe és mindenhol abba futottam bele, hogy előtte meghámozzák a parit. Nos, én ezt a lépést kihagytam, hiszek abban, hogy a hozzávaló lehető legtöbb része felhasználásra kerüljön! :) Amikor már kellően felmelegedett a leves, akkor még beledobtam 2 húsleves kockát is és meghintettem az egészet egy kanál bazsalikommal is. A forrást követő körülbelül 10-15 perc után úgy láttam, hogy már jó a helyzet (a paradicsomról szépen elkezdett leválni a héja, a krumpli is megfőtt) és ki is zártam a főzőlapot és egy újabb kanál bazsalikomos szórást követően pár percig pihentettem a levest.



Ezt az időt kihasználva, vágtam pár karika bagettet, mindegyik szeletre tettem egy kis reszelt sajtot és betettem a sütőbe, igazából pár perc alatt szépen ráolvadt a sajt és a bagett is kicsit megpirult. Mindeközben botmixerrel jól átdolgoztam a levest és már készen is volt a fejedelmi ebéd! Nagyon jól sikerült az ízesítés, semmi sem volt túl hivalkodó, az erős paprika is csak kellemesen jelentkezett időnként, a bagett pedig remekül illett a leveshez. Néhány darabot bele is dobtam, hiszen tunkolni jó! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése