2014. február 25., kedd

Baconös-gombás rakott tészta

A rakott ügyek régi nagy kedvenceim, ráadásul óriási szaktudást sem igényelnek, illetve a variálási lehetőség is közel végtelen. Ezúttal egyfajta hűtőkipucoló folyamat keretein belül sikerült egy jó kis spéci rakott tésztát összehoznom! ;)


25dkg kockázott bacon max hőmérsékleten, fedő alatti párolásával kezdődött minden, míg zsírt nem eresztett. Ekkor dobtam hozzá egy fej felkockázott vöröshagymát, 2 gerezd lereszelt fokhagymát, illetve 6 db viszonylag kisebb, felszeletelt gombát, majd kb. 10 percig együtt pirítottam az összetevőket és mindössze borssal fűszereztem.

Közben kifőztem egy csomag makaróni tésztát, amivel aztán jól összekevertem a baconös alapom, illetve előzetesen egy nagyobb tálban kikevertem egy nagy doboz tejfölt két deci tejszínnel és 4 tojással, amit végül egy tk ételízesítővel is meghintettem, majd ezt is hozzáöntöttem és jól elkevertem. Hozzáadtam még kb. 10-15dkg reszelt sajtot is, majd beleöntöttem az egészet egy kivajazott tepsibe.

A tészta tetejére halmoztam még kb. 20dkg reszelt sajtot, majd előmelegített sütőben, 180 fokon pirulásig sütöttem. Az alja és a széle szép barnára sült, a teteje jó ropogósra pirult, míg belül remekül összeállt az egész az öntettől, kellemesen lágy maradt. Ezúttal egy kicsit pihentettem a sütőből kivétel után, így sokkal könnyebb volt a felszeletelése.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése